Microcampings

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 10:00

Er zijn veel soorten vormen microcampings, maar de meest opkomende vorm is wel het mini kamperen in tuinen. Het idee is simpel, iedereen met een tuin of dakterras - simpel gezegd een stuk buitenruimte - kan een eigen mini camping beginnen. Daardoor is er veel variatie in het aanbod. Zo kun je overnachten in een klein tuintje in Hilversum, maar ook in een mooie kleine boomgaard op een boerderij. Ook zijn er microcampings die voelen alsof je aan het wildkamperen bent. Zo zijn er bijvoorbeeld plekken waar je op achter een boerenerf staat, maar ook kleine plekjes midden in het bos.

Op kleine campings kamperen via Campspace betekent kamperen op privé land, kampeerplekken met heel weinig capaciteit of op ongewone plekken zoals in boomhutten of op dakterrassen. Anders dan bij een gewone camping draaien de minicampings van Campspace meer om het avontuur en de connectie met de natuur en de mensen om je heen en bijvoorbeeld minder om comfort. Het overgrote deel van dit soort kampeerplekken is duidelijk anders dan de campings die je in de gemiddelde kampeergids vindt. Mini campings hebben vanzelfsprekend minder faciliteiten en minder ruimte. Hoewel je hier ook zeker mini-glampings aan zult treffen.

Mocht je zelf ook je tuin willen verhuren? Dan kan dat! Op die manier ontmoet je niet alleen nieuwe mensen, maar je kunt ook wat extra’s verdienen aan je eigen grond. Het is dus een win-win situatie. En wie vindt het nou niet leuk om anderen gelukkig te maken? Door je grond te verhuren aan een groepje mensen, slaag je daar zeker in en zie je alleen maar blije gezichten op je erf.

Reactie plaatsen

Reacties

fam huijbrechts
een jaar geleden

Microcampings zijn vooral erg leuk op een boerderij. Kinderen genieten van de dieren en de meeste hebben ook nog speeltoestellen staan. Heerlijk om niet tussen de massa te logeren. Wij gaan niet meer naar hele drukke campings. maar alles heeft zijn voor en nadelen. naast de rust is dit natuurlijk wel veel goedkoper. Dus een aanrader voor een goedekope kampeervakantie.

Maak jouw eigen website met JouwWeb