Kamperen in Zeeland

Gepubliceerd op 5 november 2022 om 12:16

De provincie Zeeland bestaat uit verschillende eilanden. Gescheiden door water, maar verbonden door bruggen en een tunnel. Ontdek Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint-Philipsland, Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van Zeeland en bereikbaar via de Brouwersdam, Oosterscheldekering en Zeelandbrug.

De provincie Zeeland heeft volop te bieden voor de camperaar! Vanwege de relatief korte afstanden is het perfect om een stadsbezoek te combineren met een uitje vlak buiten de stad, zoals een museum of het waterpark Neeltje Jans.

Naast de populaire vakantiebestemming Renesse, zijn bekende plaatsen het monumentale Zierikzee, badplaats Burgh-Haamstede en het mosseldorp Bruinisse. Tholen en Sint Philipsland zijn schiereilanden, omringd door het Krammer, de Krabbenkreek en de Oosterschelde.

De historische stad Tholen is nog grotendeels omgeven door wallen en vesten. Het dorp Stavenisse ligt op de kop van het eiland Tholen.

Noord-Beveland is het kleinste eiland van Zeeland, gelegen tussen de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en het Veerse Meer.

Kamperland, dat vijf minuten vanaf de Oosterscheldekering ligt, is de grootste plaats en populair onder watersporters. Kortgene is de enige plaats op Noord-Beveland die ooit stadsrechten heeft gehad. Door de ligging aan het Veerse Meer heeft Kortgene zich ontwikkeld als een toeristische trekpleister.

Walcheren is een schiereiland dat omsloten worden door de Noordzee, Westerschelde en het Veerse meer.

De twee grootste plaatsen in deze regio zijn de Zeeuwse hoofdstad Middelburg en de havenstad Vlissingen.

Walcheren kent vele bekende badplaatsen, zoals Domburg, Oostkapelle, Westkapelle, Vrouwenpolder en Zoutelande. Veere is een mooie toeristenstad aan het Veerse meer.

Zuid-Beveland is een schiereiland in het midden van Zeeland en ligt tussen de Oosterschelde en Westerschelde in.

Centraal op het eiland ligt de stad Goes. Veelzijdig met veel winkels, terrassen en monumenten. Ten oosten van Goes ligt Yerseke, bekend om zijn mosselen en oesters.

Zeeuws-Vlaanderen is het zuidelijkste gedeelte van Zeeland. Omgeven door de Westerschelde, Noordzee en België. Via de Westerscheldetunnel of Westerschelde Ferry bereik je de rest van Zeeland.

De bekendste plaatsen zijn havenstad Terneuzen en de vestingsteden Hulst en Sluis.

Zeeuws-Vlaanderen heeft een kustlijn van zeventien kilometer en vier badplaatsen in West-Zeeuws-Vlaanderen: Breskens, Groede, Cadzand en Nieuwvliet.

Kamperen in Zeeland is voor iedereen een onvergetelijke vakantie. Er is genoeg te doen om een kampeervakantie onvergetelijk te maken. eigenlijk heeft elke plaats in Zeeland wel zijn charme.

In Sluis is het enige belfort van Nederland gevestigd. Deze in oorsprong middeleeuwse, Vlaamse toren met klokken werd gebruikt bij belangrijke gebeurtenissen. Tegenwoordig is het een museum waar je alles komt te weten over de geschiedenis van Sluis.

De stranden in zeeland worden het meest bezocht. Vooral de Vlissingen boulevards zijn in alle jaargetijden een bezoek waard. Flaneren, de zeeschepen en de beloodsing bekijken, een terrasje pakken, lekker eten. Het kan hier allemaal.

Op Schouwen-Duiveland zijn veel mogelijkheden om indrukwekkende routes te fietsen langs natuurgebieden, monumenten en pittoreske dorpjes.

Maak van je vakantie in Zeeland een mooi avontuur.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb