Op deze pagina vind u de beste camperplaatsen in Friesland.

Friesland is een provincie in het noorden van Nederland. Friesland telde in 2018 660.560 inwoners. De hoofdstad is Leeuwarden. Naast het Nederlands heeft in de provincie het Fries de status van bestuurstaal.

In Friesland zijn er 4 nationale parken:

  1. Nationaal park Schiermonnikoog
  2. Nationaal Park De Alde Feanen
  3. Nationaal Park Lauwersmeer
  4. Nationaal Park Drents-Friese Wold

De Friese Waddeneilanden zijn totaal anders dan de rest van het land. Op de vier Friese eilanden vindt u badplaatsen, brede stranden, een Noordzee met soms hoge golven en oude visserdorpen. Op de eilanden kunt u fietsen, paardrijden, wandelen langs het strand, zwemmen, zeilen en vissen.

Langs de kust van Friesland en Groningen liggen de mooie Wadden. Grote zandbanken doorsneden door diepe en ondiepe geulen. De zandbanken worden door de stroming van de zee verplaatst dus het is voor de gidsen lastig de plaatsen de vinden om een geul kunt doorkruisen.

Ieder jaar gaan duizenden dagjesmensen wadlopen naar Schiermonnikoog, Ameland of gewoon een mooie tocht over de Wadden. Er zijn een aantal organisaties die wadlooptochten organiseren.

Friesland is volgens velen vanaf het water het mooist. In de zomer en in de weekenden kan het dan ook druk zijn op het water met boten. Populaire meren bij watersporters zijn het Sneekermeer, het IJsselmeer en de Fluessen. Ook de Waddenzee is populair.

Friesland is sinds 1 januari 2019 opgedeeld in 18 gemeenten:

Achtkarspelen

Ameland

Dantumadeel

De Friese Meren 

Harlingen

Heerenveen

Leeuwarden

Noardeast-Fryslân

Ooststellingwerf

Opsterland

Schiermonnikoog

Smallingerland

Súdwest-Fryslân

Terschelling

Tietjerksteradeel

Vlieland

Waadhoeke

Weststellingwerf

 

Meer Toeristen Informatie Friesland

Maak een Gratis Website met JouwWeb