Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland. De rivier de IJssel vormt in het zuidwesten grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland. Overijssel grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen, in het zuiden en zuidwesten aan de provincie Gelderland, in het uiterste westen aan Flevoland en in het noordwesten aan Friesland. De hoofdstad van Overijssel is Zwolle.

 

Bezienswaardigheden Overijssel

Overijssel is een provincie van actief bezig zijn. Veel interessante plekjes zijn te bezoeken. Mooie gebouwen, molens, natuurgebieden en musea, Overijssel heeft het allemaal. 

Zwolle als hoofdstad is zeker een stad om te bezoeken, met zijn vele terassen. Hiermee staan ze in de top tien van de beste terrassen van Nederland en de gezellige winkels zorgen ervoor dat je jezelf  gemakkelijk een dag vermaakt. 

Wilt u van de natuur genieten dan is er altijd nog de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan De Holterberg of de daarop aansluitende Lemelerberg met zijn uitgebreide bossen en wandelpaden. Ook in de winter biedt dit gebied de mogelijkheid om de lange latten onder te binden voor de verschillende langlauf-mogelijkheden.

Natuurlijk is er voor de kids ook een breed aanbod aan activiteiten. Het alom bekende Attractiepark Slagharen met meer dan 30 attracties of Avonturenpark Hellendoorn staan garant voor een dagje spanning en sensatie.

 

Meer Toeristen Informatie Overijssel