Camperplaatsen in Noord-holland

Op deze pagina vind u de beste camperplaatsen in Noord-Holland. De provincie kan worden onderverdeeld in een noordelijk deel ("Hollands Noorderkwartier") en een zuidelijk deel, waarbij het Noordzeekanaal (en vroeger het IJ) als grens fungeert.

In Noord-Holland  zijn duinen, polders en veenweidegebieden waar je vanuit je camper naar hartelust kunt wandelen en fietsen. En er is water, heel veel water. Maar van Noordzeekust tot IJsselmeerkust vertoont dit gebied van de duinen tot en met West-Friesland ook grote contrasten. Zo kunnen dynamische, stedelijke gebieden bestaan naast ongerepte, schilderachtige dorpjes. En lege, streng ingerichte droogmakerijen liggen pal naast grillige veenweidegebieden vol met kwetterende vogels. Nee, wie op zoek is naar eenduidigheid, die heeft hier niets te zoeken. Maar wie houdt van deze bonte stoet van landschappen, dorpen en steden als Alkmaar en Hoorn waar je terecht kunt voor plezier, kunst en cultuur komt hier ongetwijfeld terug

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

- Een bezoekje aan de wallen in Amsterdam of de coffeeshop in Amsterdam.

- De Jordaan en de Westertoren is zeker ook de moeite waard.

- De Zaanse Schans en de Alkmaarse Kaasmarkt.
- Volendam 

In Noord-Holland zijn verder een heleboel musea te vinden. De meeste staan in Amsterdam. Denk maar aan het Rijksmuseum. Dit museum staat op het Museumplein in Amsterdam. Maar ook het Van Gogh Museum, het Scheepvaartmuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam staan in Amsterdam. Ook het Zuiderzeemuseum is heel bekend. Dit museum staat in Enkhuizen en gaat over het leven aan de Zuiderzee. Naast een binnenmuseum is er ook nog een buitenmuseum met een heel dorp.

Meer Toeristen Informatie Noord-Holland

Maak jouw eigen website met JouwWeb