Op deze pagina vind u de beste camperplaatsen in Drenthe.

Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland en heeft zijn landelijke karakter weten te behouden. Plaatsen met een stedelijk karakter zijn er amper en het merendeel van de bevolking woont in de dorpen op het platteland.

Bent u een fanatieke fietser, dan is de Drentse fiets 4 daagse een leuk evenement om deel aan te nemen. Jaarlijks trekt dit evenement ruim 15.000 deelnemers die in 4 dagen door de provincie fietsen om te genieten van al het moois dat deze groene provincie te bieden heeft. Tijdens deze periode is het van belang om op tijd een slaapplek te hebben geregeld, want de campings staan overvol en de verschillende groepsaccommodaties zijn al ruim van te voren volgeboekt. 

Een bijzonder trekpleister is de dierentuin in Emmen, intussen omgedoopt naar Wildlands, waar u zich waant in een hete jungle om daarna te bibberen in het poolgebied. De bijzondere wilde dieren vormen de basis voor dit geweldige dagje uit.

Wilt u een stukje in het verleden, dan mag een bezoek aan Kamp Westerbork natuurlijk niet ontbreken. Indrukwekkend, maar zeker realiteit in dit museum wat ons herinnert aan de meest verschrikkelijkste periode van ons land, de Tweede Wereldoorlog

Bezienswaardigheden in Drenthe

Meer Toeristen Informatie Drenthe