Camper huren

Gepubliceerd op 5 november 2022 om 11:46

Voor het eerst met je camper op vakantie in Nederland. Ons eigen landje biedt genoeg mooie plekken om met de camper te gaan staan en de omgeving te ontdekken. Van oost naar west en van noord naar zuid, in Nederland zijn genoeg mooie camperplaatsen te vinden.

 

Een camper kan men huren, en men kan een camper kopen. Campers zijn zeer geschikt voor vakanties. Daarnaast kunnen ze ook worden gebruikt voor korte uitstapjes voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een camper, de keuze ligt nu bij u of u een camper gaat kopen of huren. Het huren van een camper is erg eenvoudig en zo beschikt u voor een bepaalde tijd over een camper. U hoeft dan geen standplaats te verzorgen of een verzekering voor de camper af te sluiten, dit wordt allemaal voor u geregeld.

Ga je een nieuwe camper kopen? Dan zul je merken dat er nogal wat merken, typen en indelingen zijn en dat maakt kiezen niet eenvoudig. Ook is het handig om van tevoren vast te stellen hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Kies eerst een type, dan enkele merken en vergelijk vervolgens de indelingen en prijs/ kwaliteitverhouding. Stel daarnaast een bedrag vast voor accessoires. Vaak komen die boven op het bedrag dat je voor de camper moet betalen. Let bij aanschaf vooral op de bouw van de camper en niet zo zeer op de standaard aanwezige luxe, die kun je met accessoires zelf tot het gewenste niveau aanbrengen.

Voor een tweedehands camper kun je terecht bij grote camperbedrijven. Kopen bij een BOVAG aangesloten bedrijf, geeft extra zekerheden, zoals duidelijke garantievoorwaarden en de mogelijkheid om terug te vallen op een geschillencommissie. Grote bedrijven hebben vaak meerdere occasions staan, zodat je modellen onderling kunt vergelijken. Daarnaast bieden ze soms campers van particulieren aan, waarbij het bedrijf bij de verkoop slechts bemiddelt. Voordeel van een camperbedrijf is dat ze veelal garantie geven. Bovendien heb je dan meteen een adres om op terug te vallen als er iets gerepareerd moet worden.

Voor een camper van particulieren kun je het beste het internet raadplegen. Ook in de landelijke dagbladen, vooral op zaterdag, staan advertenties. Meestal zal de camper APK-gekeurd zijn, maar dat wil niet zeggen dat de technische staat van bijvoorbeeld de motor goed is. Een nog groter risico is bijvoorbeeld waterschade aan de opbouw. Ongeacht van wie je koopt is het aan te raden om de camper te laten keuren.

In Nederland mag je in een camper overnachten langs de openbare weg waar dat is toegestaan. Let wel op: vaak is slapen toegestaan, maar uitpakken om te kamperen niet. Dus luifel in, geen tuinset en geen barbecue naast de camper. Informeer bij de lokale overheid wat de regels zijn.

Wil je meer dan alleen overnachten? Voor kamperen ben je in Nederland aangewezen op campings en camperplaatsen; vrij kamperen is eigenlijk nergens meer toegestaan. Steeds meer steden, dorpen en gemeenten bieden speciale camperplaatsen met voorzieningen, zoals een watertappunt, afvalbakken of een mogelijkheid om het chemisch toilet schoon te maken en de vuilwatertank te legen. Vooral in gebieden met weinig campings zijn zulke camperplekken een groot voordeel. Toeristen Informatie Nederland heeft een overzicht aan gratis camperplaatsen in Nederland voor u geselecteerd.

Niettemin staat niets in de weg om Nederland per camper te ontdekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb