Winterkamperen

Gepubliceerd op 12 november 2022 om 19:48

Winterkamperen is – zoals de naam zegt – kamperen in de wintermaanden. Winterkamperen is leuk en avontuurlijk! Echte die-hard kampeerders winterkamperen met een tent, caravan of camper en genieten van de frisse buitenlucht. Geen eigen kampeermiddel? Huur dan een gezellige accommodatie zoals een (glamping)tent, lodge of chalet.

Een aantal Ardoer campings blijven in het winterseizoen open. Van winterkamperen in Drenthe tot winterkamperen op de Veluwe of aan de Noordzeekust: je hebt genoeg te kiezen. Met een beetje geluk kun je kamperen in de sneeuw!

Kamperen in de winter te koud? Dat hoeft niet. Ontdek 4 tips voor winterkamperen om het zo comfortabel mogelijk te maken.

1. Thermo-kleding: van handschoenen tot ondergoed, het is een must om warm te blijven! Kleding koud geworden? Warm het ’s morgens op door het onder je slaapzak/deken met lichaamswarmte op te warmen.

2. Keep moving! Blijf juist niet binnen, maar ga eropuit voor een (stevige) wandel- of fietstocht! Van beweging krijg je het warm!

3. Drink af en toe een warme kop thee of chocomel (met slagroom).

4. Neem genoeg kaarsen mee voor in je kampeermiddel of boek een accommodatie met sfeerhaard. Dat is niet alleen lekker warm, maar ook gezellig!

Vervelen tijdens winterkamperen? Dat hoeft niet. Een aantal campings hebben faciliteiten die zelfs in de winter beschikbaar zijn. Bij de ene camping is bijvoorbeeld het binnenzwembad of de wellness nog open en bij de andere camping de indoor speeltuin. Of denk aan een restaurant (voor een lekkere stamppot) dat bij een aantal campings (nog) open is.

Beleef met z'n tweeën of met het hele gezin kerst of oud en nieuw op een wintercamping. Feestdagen zijn op de camping nog sfeervoller. Lekker warmpjes in een vakantiehuisje, samen spelletje spelen, films kijken en lekkere hapjes eten. Dit belooft een bijzondere vakantie te worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.